FRAPIN CUVEE RABELAIS COGNAC 40% Grande Champagne, Cognac Frapin

Distrikt

Cognac. Læs mere om distriktet

Producent

Frapin Cognac. Læs mere om producenten

Om produktet

Cuvée Rabelais fra Cognac Frapin bærer navnet efter den franske filosof og forfatter François Rabelais, som familien Frapin nedstammer fra. Da man i 1994 fejrede 500 års jubilæum for Rabelais fødsel, besluttede man at lave en særlig blanding bestående af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Cognac

Kolli 1

Land Frankrig

Størrelser 70,00

Alkohol % 40,00

Nr 08003800030

EAN Nr 32758586001704

Druer 100% Ugni Blanc (Trebbiano)

Lagring

Skruelåg Ja

Distrikt

Cognac. Læs mere om distriktet

Producent

Frapin Cognac. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cuvée Rabelais fra Cognac Frapin bærer navnet efter den franske filosof og forfatter François Rabelais, som familien Frapin nedstammer fra. Da man i 1994 fejrede 500 års jubilæum for Rabelais fødsel, besluttede man at lave en særlig blanding bestående af meget gamle Grande Champagne – 1er Cru cognac’er, fra husets ”Réserve Ancestrale og ”Paradise Cellar”, der samler nogle af de ældste og de bedste cognac’er. Nogle af dem er fra perioden før phylloxera (i slutningen af 1870) hvor alle vinmarker blev ødelagt, og er gået i arv i flere generationer.

Samtlige cognac’er er destilleret på udvalgte vine fra de bedste parceller på gården, og modnes på egefade fra Limousin-skovene, der ligger godt 100 km. fra gården. Træet har et meget lavt indhold af garvesyre, og det er bl.a. opholdet i disse fade, der giver denne Cognac Extra sin udsøgte og elegante, afrundede smag. Nogle cognac-årgange i ”Paradise Cellar” er så gamle og sjældne, at de opbevares i små ”Dames-Jeannes-beholdere af glas.

Cuvée Rabelais har en helt exceptionel bouquet med stor finesse, elegance og subtilitet. Den lange modning på fad giver cognac’en en flot rav-farve med et orange skær. Der er noter af appelsin skal i næsen, kandiserede abrikoser, diskrete trænoter fra fadet og på paletten er der noter af tørrede stenfrugter, samt lakrids, tobak og cedertræ. Det hele smelter sammen med den berømte og karakteriske ”Rancio”-karakter, som er meget sjælden for en Cognac i det hele taget, men også med et hint af cigar-æske og forskellige tobak-noter. Smagen bølger frem og tilbage og udvikler sig ekseptionelt flot over tid og finishen er meget længere en normalt og giver anledning til at vende de store spørgsmål i livet. I helt igennem fænomenal cognac som bør nydes over en længere periode, gerne flere timer, for at opleve udviklingen og aromaerne fra glasset. De ældste cognac’er i blendet er sandsynligt mere end 150 år gamle, Piveteau(master blenderen) har svært ved at sætte præcis alder på, men han har generelt brugt 2 typer cognac til blendet, en del fra Frapins Paradis og en del fra ældre Dames Jeannes. Her bliver det spændende, for cognac’en heri smager ikke som Ugni Blanc, som man har produceret eksklusivt siden Phyloxeraen kom til Europa. Derfor må man antage at der er Folle Blanche, som man stoppede med at lave i 1860/1870’erne – wauw. Den yngste del af blendet er som nævnt fra Frapins Paradis, hvor cognac’erne kommer hen når de er mellem 60-90år gamle, alt efter hvornår de topper i deres smag. Alt i alt en stykke historie uden lige.

Cuvée Rabelais præsenteres i en nummereret krystalkaraffel kreeret af den prestigiøse franske glasmager Cristallerie Saint-Louis, hånddekoreret på halsen med 18 karats guldgravering, på en bund af 24 karat guld. Karaflen præsenteres i en eksklusiv trækasse, og der er kun lavet 500 til hele verden.

×