FLORA PECORINO BIANCO IGT ØKO Italien, Roots Beverages Italien - Vinforsyning

FLORA PECORINO BIANCO IGT ØKO Italien, Roots Beverages Italien

Gruppe: Hvidvin

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 15% Andre 85% Pecorino

Lagring:

Alkohol: 13,00

Økologisk: Ja

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 06032021835

EAN Nr: 5704634189357

Producent

Roots. Læs mere om producenten

Om produktet

”Giglio” betyder lilje på italiensk, og i overført betydning er vinen som en lilje. En fantastisk smuk blomst, som lever bedst i den frie og vilde natur. Mange elsker liljen, ligesom vi er sikre på, at mange vil elske Flora Giglio!

Flora Giglio Pecorino er sammensat af 85% Pecorino og 15% andre lokale druesorter, som hentes i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (430-450 m.o.h.) i Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som giver meget aromatiske og sprøde vine. Den ældgamle, lokale drue Pecorino giver lavt udbytte, men til gengæld utroligt koncentrerede og komplekse vine. Efter en skånsom masning af druerne, en kort skindmaceration og en let presning, foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke med økologiske gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit ”lie” (bundfald) i ståltanke i 3 måneder.

Vinen har en flot gylden farve. Duften er umiddelbar og meget aromatisk, med delikate nuancer af vilde blomster, akacieblomster og citrusfrugter. Smagen er frisk og sprød, men også meget fyldig og struktureret. Den slutter med god balance mellem friskhed og intensitet, og spændende mineralske toner. Vinen kan både bruges til lettere, middelhavsinspirerede grønsagsretter, men også til mere eksotiske skaldyrs- eller fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv i lyse saucer eller til fåre- eller gedeoste.

×