FIXIN Domaine Huguenot

Om produktet

Fixin fra Huguenot er lavet af Pinot Noir-druer fra økologiskdyrkede parceller i kommunen, bl.a. i vinmarkerne ”Aux Petits Crais”, ”Les Échalais”, ”En Coton” og ”Les Portes-Feuilles”. Vinstokkene er mellem 45 og 55 år gamle og vokser på en undergrund af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 03808612035

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12-15 mdr. på træfade (228 l.).

Mere om produktet

Fixin fra Huguenot er lavet af Pinot Noir-druer fra økologiskdyrkede parceller i kommunen, bl.a. i vinmarkerne ”Aux Petits Crais”, ”Les Échalais”, ”En Coton” og ”Les Portes-Feuilles”. Vinstokkene er mellem 45 og 55 år gamle og vokser på en undergrund af ler og kalksten, ved foden af skråningen, som vender mod øst og sydøst. Beliggenheden af de forskellige parceller i både den nordlige og den sydlige del af kommunen giver en god stilsammensætning, med såvel aromatiske, frugtrige vine som vine i Fixins klassiske og mere strukturerede stil.

Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen samt en delvis afstikning og en skånsom masning. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen på ståltank. Efter presningen foregår den malolaktiske gæring og modningen i 12-15 måneder (separat vinificering af parcellerne), i klassiske træfade (228 l.). Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.

Nøgleordene for denne vin er: Elegance og race! Leret i undergrunden giver vinen dens strukturerede og fyldige karakter, mens kalken giver umiddelbarhed, finesse og race. Det er en vin, som både i duft og smag giver meget fra sig med modne nuancer af vilde kirsebær, hindbær, blåbær og krydderier samt en friskhed og sprødhed, som gør den meget harmonisk. Opfattelsen af, at Fixin-vine er tunge og lidt aggressive bliver virkeligt gjort til skamme. En Fixin med klasse! Server den til fuglevildt, kalvekød og lam.

×