FINCA VINOA, TREIXADURA DO Ribeiro

Producent

Finca Viñoa. Læs mere om producenten

Om produktet

”Treixadura” fra Finca Viñoa er sammensat af 90% Treixadura, 5% Albariño, 3% Godello og 2% Loureira fra ejendommens 12 ha. vinmarker, anlagt i terrasser (180-350 m.o.h.) nær landsbyen Banga i Avia-dalen. Druesorten Treixadura er meget klassisk i området og har... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 06329322335

EAN Nr 8437015420080

Druer 5% Albariño 3% Godello (Gouveio) 2% Loureiro 90% Treixadura

Lagring

Producent

Finca Viñoa. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Treixadura” fra Finca Viñoa er sammensat af 90% Treixadura, 5% Albariño, 3% Godello og 2% Loureira fra ejendommens 12 ha. vinmarker, anlagt i terrasser (180-350 m.o.h.) nær landsbyen Banga i Avia-dalen. Druesorten Treixadura er meget klassisk i området og har fået en ægte renæssance i de senere år. Som hoveddruen i denne vin viser den, hvilket kvalitetspotentiale, den har, når den vinificeres af en dygtig kældermester som José Manuel Martínez Juste.

Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 6 måneder “on lees”, ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning.

Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Duften er meget dyb og kompleks med nuancer af citrusfrugter, ferskner, gule blommer og japansk mispel samt mere æteriske toner af mynte, anis og lakrids. Først i munden virker vinen let og frisk, med sarte toner af citronella, marokkansk mynte og citrusfrugter, men den udvikler derefter federe nuancer af pebermynte, salvie, ferskner og papaya. Den slutter med god sprødhed og balance mellem de tørre og de eksotiske toner. En fantastisk kompleks og karakterfuld hvidvin!

Server den til skaldyr som jomfruhummer, friskpillede rejer, østers eller rogn, retter med dampet eller grillet fisk, men også til pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter samt til gedeost.

×