FAUGERES – LE TIGRE Château des Adouzes, Wooden box

Distrikt

Faugères. Læs mere om distriktet

Producent

Château des Adouzes. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet ”Le Tigre” (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 02520511635

EAN Nr 3560680003250

Druer 35% Carignan 35% Grenache 30% Syrah

Lagring 12 mdr. på ståltanke.

Outlet Ja

Distrikt

Faugères. Læs mere om distriktet

Producent

Château des Adouzes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet ”Le Tigre” (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på ejendommen. Høsten foregår manuelt, og druerne bringes til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Carignan gæres i hele klaser i tryktanke (macération carbonique), mens Grenache og Syrah bliver afstilket og gæret på ståltanke. Vinene modnes separat i 12 måneder på tank, og aftapningen foregår umiddelbart efter sammenstikningen og en ganske let filtrering, for at optimere aromaen og smagen.

Farven er mørk og dyb, og i duften finder man koncentrerede nuancer af modne hindbær, solbær og brombær samt krydrede toner, som hurtigt udvikler sig med iltning i glasset. I smagen er vinen struktureret og meget fyldig med noter af engelsk lakrids og bitter chokolade. Den virker dog samtidigt ret delikat og velouragtig, med god finesse og friskhed, så den efterlader et meget charmerende indtryk. Server den til and, lam eller okse. Prøv den også til fx pastaretter. Giv vinen lidt tid i en karaffel inden servering.

×