FALANGHINA DOC Feudi di San Gregorio, Campania

Distrikt

Falanghina del Sannio DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi (San Gregorio). Læs mere om producenten

Om produktet

Falanghina del Sannio laves på 100% Falanghina, som hentes på vinmarker nær Sannio. Mosten er gæret køligt (16-18 grader) på ståltanke og bliver derefter modnet i 5 måneder på sit ”lie” i samme type tanke. En vinificering, som prioriterer friskhed,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06061822035

EAN Nr 8022888350017

Druer 100% Falanghina

Lagring 5 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Outlet Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Falanghina del Sannio DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Feudi (San Gregorio). Læs mere om producenten

Mere om produktet

Falanghina del Sannio laves på 100% Falanghina, som hentes på vinmarker nær Sannio. Mosten er gæret køligt (16-18 grader) på ståltanke og bliver derefter modnet i 5 måneder på sit ”lie” i samme type tanke. En vinificering, som prioriterer friskhed, sprødhed og charme – og det er lykkedes fuldt ud!

Vinen har en flot, blank, gylden farve med grønligt skær. Duften er forbavsende delikat, ren og aromatisk, med lækre, tiltalende æteriske og saltede toner samt nuancer af citrusfrugter, æbler og abrikos. I smagen har den masser af bid, med lækre frugtnuancer og en god balance mellem tørhed og frugtsødme. Den slutter lidt mineralsk og med flot sprødhed. Perfekt som velkomst, til pasta eller risotto, skaldyr, fisk og grøntsagsretter. Prøv den også til hvidskimmeloste, gerne på gedemælk.

×