ERUZIONE RIESLING 1614 IGT Terre Siciliane, Planeta, Sicilien
Distrikt
Etna. Læs mere om distriktet
Producent
Planeta. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614, som varede i 10 år! Eruzione 1614 Riesling laves på 100% Riesling, som dyrkes på en lille parcel i vinmarken Sciaranuova i Castiglione di Sicilia nær Catania, ved foden af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Etna. Læs mere om distriktet
Producent
Planeta. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet Eruzione 1614 refererer til vulkanen Etnas udbrud i 1614, som varede i 10 år! Eruzione 1614 Riesling laves på 100% Riesling, som dyrkes på en lille parcel i vinmarken Sciaranuova i Castiglione di Sicilia nær Catania, ved foden af Etna i det nordøstlige Sicilien. Vinstokkene ligger i en højde af 815 m.o.h. Her giver den vulkanske jordbund af lavasten, lavasand og størknet aske samt voldsomme temperaturskift mellem varme dage og ekstremt kølige nætter, druer, som høstes normalt først primo oktober. Det giver vine med en enestående mineralitet, friskhed og aroma, men samtidig en struktur og et gemmepotentiale, som gør dem meget interessante.
Riesling-klaserne bliver høstet i små kasser og transporteret til vingården, hvor de straks bliver nedkølet til ca. 8?C for at undgå oxydering. Herefter bliver klaserne yderligere selekteret på et sorteringsbord, efterfulgt af en skånsom afstilkning og en let presning. Mosten gennemgår en kold gæring på ståltanke med en gæringskultur, som er udviklet på druernes egne gærceller. Vinene forbliver på deres lie (bundfald) indtil juni, med løbende omrøringer, og bliver aftappet i juli efter en naturlig bundfældning og en let filtrering.
En vin med en klassisk og sprød karakter af Riesling. Farven er lysgylden med et grønt skær. Duften er ren og aromatisk, med flygtige aromaer af æbler, Victoriablommer, citrusfrugter og gule blomster. Smagen er ligeledes meget ren og sprød, med en god friskhed, mineralitet og frugtsødme. Eftersmagen byder på diskrete eksotiske toner, men også en fantastisk balance mellem sødme og struktur. Selv om den har et godt gemmepotentiale, er den helt klart bedst, når den har friskhed og bid i behold. Server den til fisk- eller skaldyrssuppe, forretter med fisk, ris- eller pastaretter med alt godt fra havet eller f.eks. kylling – gerne tilberedt med asiatisk præg.