ENGELGARTEN 1 CRU BIO Alsace, Marcel Deiss
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Engelgarten er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger kun et stenkast fra Bergheims befæstede ringmur. Vinmarkens meget stenholdige og tørre undergrund (”graves”) giver et underskud af vand i jorden sidst på sommeren, og druerne opnår derfor... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Alsace. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Marcel Deiss. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Engelgarten er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger kun et stenkast fra Bergheims befæstede ringmur. Vinmarkens meget stenholdige og tørre undergrund (”graves”) giver et underskud af vand i jorden sidst på sommeren, og druerne opnår derfor en fantastisk modning – hvis man ellers begrænser udbyttet! Her er det jorden og ikke druesorterne, som bestemmer stilen. Marcel Deiss’ biodynamiskdyrket parcel (1,5 ha.) på marken er beplantet med Riesling, Pinot Gris, Pinot Beurot, Muscat og Pinot Noir – de druesorter, man også finder i vinen. Beplantningen (mellem 1977 og 1997) er på 10.000 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer på fad med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.
Som det er klassisk for vine lavet på ”graves” undergrund, er Engelgarten meget aromatisk, velouragtig og mineralsk. Her finder man aromaer af pære, pomerans, litchi, passionsfrugt og vilde blomster. Serveringstemperatur: 12°C. Prøv den til skaldyr (krebs, jomfruhummer, hummer, østers) i sauce, men også til grønsagstærter eller oste (Brillat-Savarin eller fåreost).