ECHEZEAUX GRAND CRU Edouard Delaunay, Bourgogne

Distrikt

Echezeaux Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Edouard Delaunay henter druerne til denne Echezeaux Grand Cru fra to naboparceller i 2 af de 11 vinmarker, som har ret til denne appellation. Begge parceller ligger i den midterste del af appellationen, på den øverste del af skråningen. Den... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03610412035

EAN Nr 3701338000553

Druer Pinot Noir

Lagring 17 mdr. på franske træfade (228 l., 50% nye)

Distrikt

Echezeaux Grand Cru. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Edouard Delaunay henter druerne til denne Echezeaux Grand Cru fra to naboparceller i 2 af de 11 vinmarker, som har ret til denne appellation. Begge parceller ligger i den midterste del af appellationen, på den øverste del af skråningen. Den første ligger i vinmarken ”Les Rouges du Bas”, med et tyndt lag af fattig jord, ovenpå en kalkholdig klippe, og den anden i vinmarken ”Les Champs Traversins”, med mergel- og sandholdig undergrund. Blandingen af de to oprindelser giver utrolig delikate, elegante og mineralske vine.

Klaserne bliver høstet manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen, hvor de yderligere sorteres og gennemgår en afstilkning og en skånsom knusning, hvor 25% af klaserne forbliver hele. Gæring starter langsomt, med druernes egne gærceller, uden brug af svovl og med daglige omrøringer. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 17 måneder på klassiske egefade fra Allier (228 l., 50% nye, light toasted for ikke at forstyrre Echezeaux’s delikate karakter). Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.

Vinen har en pragtfuld, intens, karminrød farve. Duften er åben og meget indtagende, med komplekse nuancer af pæoner, mynte, syltede jordbær, ferskner, bitter chokolade og en smule vanilje. Smagen er først ret delikat og frisk, men med iltning udvikler vinen dybere og mere faste, krydrede nuancer af kirsebær, sort peber, lakrids og røgelse. En meget klassisk, kompleks og samtidigt utrolig delikat Echezeaux-vin.

×