DUE, VENETO ROSSO IGT Gianni Tessari

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Gianni Tessari, Marcato. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen 'Due' er sammensat af lige del Merlot og Cabernet Franc, som hentes nær Sarego, øst for Verona. Her finder man bløde skråninger, syd for Vicenza, hvor vinmarkerne ligger mellem 150 og 450 m.o.h. De kølige nætter giver en lang... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06039011435

EAN Nr 8058253810633

Druer 50% Cabernet Franc 50% Merlot

Lagring 2 år på træfade.

Scoreplads

Ekstra Bladet5
Gambero Rosso1

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Gianni Tessari, Marcato. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen ‘Due’ er sammensat af lige del Merlot og Cabernet Franc, som hentes nær Sarego, øst for Verona. Her finder man bløde skråninger, syd for Vicenza, hvor vinmarkerne ligger mellem 150 og 450 m.o.h. De kølige nætter giver en lang modning, noget som giver vinene god friskhed og aroma.Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser, som forhindrer masning af klaserne og dermed oxydering. Det er den efterfølgende dobbeltgæring, som i virkeligheden givet vinen sit navn ‘Due’ (to eller dobbelt på dansk). Efter en gæring i ca. 10 dage på ståltanke bliver vinen lagt på masken efter presning af husets topvin Pian Alto (Colli Berici DOC), som stadig indeholder en del sukker. En ny gæring bliver sat i gang og varer i 12-13 dage, med daglige omrøringer. Man kan sammenligne processen med Ripasso-teknikken, som er klassisk for Veneto. Til sidst er vinen modnet i 2 år på store træfade (500 l.).En luksusbehandling, som giver en kompleks og kødfuld vin med masser af frugtrige og eksotiske nuancer. Blødheden og frugten fra Merlot harmonerer meget flot med Cabernet Francs tørhed og mere aggressive karakter. Ripassos dobbeltgæringen og den lange modning giver krydrede toner, dybde og klasse. En meget flot oplevelse!Server den til kødretter med krydrede saucer, okse, lam eller vildt serveret med svampe og skovbær.

×