DUAS QUINTAS WHITE Douro, Ramos-Pinto

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på en skiferjordbund i en højde af 100 m.o.h. Herfra kommer strukturen i vinen.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Portugal

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06602821835

EAN Nr 5601332007924

Druer 20% Arinto 45% Rabigato 35% Viosinho (Viozinho)

Lagring Nogle mdr. 90% ståltanke, 10% franske og østrigske fade.

Scoreplads

Falstaff Magazin89
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Wine Spectator88

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet “Duas Quintas” (“to vingårde”) kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på en skiferjordbund i en højde af 100 m.o.h. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden vingård, Quinta dos Bons Ares, ligger 600 m.o.h. og har en jordbund af granit. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Til Duas Quintas benyttes de bedste klaser på de to ejendomme, og druesorterne i den hvide udgave af Duas Quintas er nogle af dem, man også bruger til produktionen af hvide portvine: Rabigato (45%), Viosinho (35%) og Arinto (20%).

Druerne er håndplukket i små kasser og transporteres hurtigt til Quintas dos Bon Ares, hvor vinificeringen foregår separat for hver druesort og hver parcel. Efter en let knusning og en kort skindmaceration bliver druerne presset. 90% af mosten gæres på ståltanke og resten på franske og østrigske træfade af forskellige størrelser. Efter sammenstikningen og et ophold ”sur lie” på tank, bundfælder vinen naturligt og aftappes i foråret, det efterfølgende år.

Duas Quintas White har en fantastisk god balance mellem styrke og friskhed. Allerede i duften fornemmer man en god tørhed og præcision, med lækre, mineralske nuancer af citrus og hvide, vilde blomster samt eksotiske toner af abrikoser og mandler. Smagen er tør og meget fyldig, igen med god mineralitet, en smule hvidt peber og en sjælden kompleksitet. Den slutter meget rent og sprødt og med en god frugt til sidst. En meget vellavet og imponerende hvidvin. Server den til skaldyr og fisk, vegetarretter samt til kalv eller fjerkræ.

×