DUAS QUINTAS RESERVA WHITE Douro, Ramos-Pinto, Trækasse
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Quinta de Ervamoira ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m. Herfra kommer strukturen i vinen. Quinta dos Bons... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet “Duas Quintas” (“to vingårde”) kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Quinta de Ervamoira ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m. Herfra kommer strukturen i vinen. Quinta dos Bons Ares ligger 600 m. over havet og har en granitholdig jordbund. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Til Duas Quintas vinene udvælges de bedste klaser fra de to ejendomme, og druesorterne i White Reserva bruges desuden også til produktionen af hvide portvine: Rabigato (73%), Viosinho, Codega, Arinto og Gouveio.
Druerne er håndplukket i små kasser og transporteres hurtigt til Quintas dos Bon Ares, hvor vinificeringen foregår separat for hver druesort og hver parcel. Efter en let knusning og en kort skindmaceration bliver druerne presset. 75% af mosten gæres på ståltanke og resten på franske og østrigske træfade af forskellige størrelser. Efter et ophold ”sur lie” i 9 måneder og en naturlig bundfældning sammenstikkes og aftappes vinen.
Duas Quintas White Reserva har både friskhed, charme og kødfuldhed i duften samt en dejlig, latent mineralitet. Komplekse nuancer af hvidtjørn og lindeblomster, lime, stikkelsbær og kiwi, som fortsætter i smagen. Vinen er klingende ren og besidder god struktur, fedme og mineralitet. Den slutter med en let saltet karakter og masser af sprødhed og elegance. Vinen hører til blandt eliten af hvide Douro-vine. Server den til fx skaldyr, fisk, vegetarretter og til kalv eller fjerkræ. Prøv den også til gedost.