DUAS QUINTAS RESERVA RED Douro, Ramos-Pinto, Trækasse
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Om produktet
Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m.o.h. og med et meget tørt klima.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Navnet “Duas Quintas” (“to vingårde”) kommer af, at vinen laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m.o.h. og med et meget tørt klima. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden, Quinta dos Bons Ares, ligger 600 m.o.h. og har en jordbund af granit. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Duas Quintas Reserva 2017 er lavet på et udvalg af de bedste klaser af Touriga Nacional (60%), Touriga Francesa (30%), Sousão og Tinta da Barca fra begge vingårde.
Vinificeringen tilpasses hver årgang, og for 2017 foregik den således: En trædning af druerne fra Ervamoira på granit, efterfulgt af en gæring på store træfade. Druerne fra Bons Ares gennemgik en gæring på store træfade og på betontanke med hyppige omrøringer – for at få så meget ekstrakt fra druerne som muligt. Efter en skånsom presning gennemgik vinene en malolaktisk gæring, før de blev sammenstukket og modnet i 18 måneder på en kombination af store træfade og nye og et år gamle små franske barriques.
Efter en meget tør vinter og et meget varmt forår, oplevede man for 2017 en usædvanlig tidlig modning af druerne. Udbyttet var lille, men druerne var sunde og perfekt modne. Derfor er 2017-vinene både koncentrerede og meget aromatiske. Man finder Duas Quintas Reservas klassiske nuancer af blommer, brombær, harpiks og peber, men også en harmoni og en elegance, som afrunder og løfter den mørke stil. Man fornemmer et stort modningspotentiale. Prøv den til vildtretter, til okse-, lamme- eller svinekød med masser af krydderurter og hvidløg – og til fx fåreost som den portugisiske Queijo da Serra da Estrela.