DOURTHE ROUGE NO 1 Dourthe, Bordeaux

Distrikt

Bordeaux. Læs mere om distriktet

Producent

CVBG-Dourthe. Læs mere om producenten

Om produktet

Dourthe N°1 Rouge blev produceret for første gang i 1993. Druerne bliver hentet forskellige steder i Bordeaux og kommer fra udvalgte parceller, hvor man har kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterer kvalitet og typicitet. Man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 37,50

Alkohol % 14,00

Nr 01428211821

EAN Nr 3258691242972

Druer 5% Cabernet Franc 20% Cabernet Sauvignon 1% Malbec 69% Merlot 5% Petit Verdot

Lagring 12 mdr. på franske barriques (en lille del nye).

Distrikt

Bordeaux. Læs mere om distriktet

Producent

CVBG-Dourthe. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Dourthe N°1 Rouge blev produceret for første gang i 1993. Druerne bliver hentet forskellige steder i Bordeaux og kommer fra udvalgte parceller, hvor man har kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterer kvalitet og typicitet. Man prioriterer vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinen, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne rødvin fra Bordeaux.

Vinen er sammensat af Merlot (ca. 70%), Cabernet Sauvignon (ca. 20%) samt efter årgang Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec, som bliver høstet ved deres optimale modning. Efter en 100% afstilkning og en let masning, gennemgår druerne en kort, kølig skindmaceration, efterfulgt af gæringen i ståltanke. Derefter bliver vinene fra de bedste parceller modnet i 12 måneder på nye franske barriques, mens resten af vinen modnes i samme periode på en kombination af ældre barriques (1-4 år) og større træfade af 80 hl. Modningen foregår med løbende omrøringer og omstikninger. Det sikrer vinen god struktur, rundhed, harmoni og kompleksitet. Sammenstikningen fortages umiddelbar før aftapningen. En luksusbehandling for en ”almindelig” rød Bordeaux!

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften kommer der først koncentrerede aromaer af røde og mørke bær, og derefter meget velintegrerede toner af træ og milde krydderier. Smagen er flot afrundet, igen med nuancer af modne bær (solbær, mørke kirsebær og blommer) og med en god harmoni mellem struktur og frugt. Den slutter med en lang og afrundet eftersmag og let røgede toner. Server den til lam, okse, grillet kalv eller and. Den egner sig også fint til gratinerede grønsagsretter eller hvidskimmeloste.

×