DOURTHE BLANC NO 1 Dourthe, Bordeaux

Distrikt

Bordeaux. Læs mere om distriktet

Producent

CVBG-Dourthe. Læs mere om producenten

Om produktet

Den hvide Dourthe N°1 blev produceret for første gang i 1988 og var et bud på en moderne kvalitets hvidvin fra Bordeaux, dengang som i dag lavet på druesorten Sauvignon Blanc. Druerne blev hentet forskellige steder i Bordeaux, fra udvalgte... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 37,50

Alkohol % 12,50

Nr 01428322021

EAN Nr 3258691248639

Druer 100% Sauvignon Blanc

Lagring 6 mdr. "sur lie" i ståltanke.

Scoreplads

Decanter 100 skala91
Guide Hachette2
James Suckling90

Distrikt

Bordeaux. Læs mere om distriktet

Producent

CVBG-Dourthe. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Den hvide Dourthe N°1 blev produceret for første gang i 1988 og var et bud på en moderne kvalitets hvidvin fra Bordeaux, dengang som i dag lavet på druesorten Sauvignon Blanc. Druerne blev hentet forskellige steder i Bordeaux, fra udvalgte parceller hvor man havde kontrol over dyrkningen, ved at udstede retningslinjer til drueproducenterne, som prioriterede kvalitet og typicitet. Samtidig opfandt man vinificeringsteknikker, som fremhæver frugt og aroma i vinene, i tråd med hvad de fleste vinnydere forventer i en moderne hvidvin.

Efter en afstilkning og en let masning, gennemgår de optimalt modne Sauvignondruer en kølig skindmaceration i nogle timer, efterfulgt af gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Derefter bliver vinen modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) med løbende omrøringer. Det sikrer god struktur, harmoni og frigiver druesortens sarte aromaer.

I duften samler Dourthe N°1 Sauvignon Blancs klassiske nuancer af hyldeblade, grønne tomater, men også mere modne og afrundede toner af citrusfrugter og eksotiske frugter. I smagen er vinen meget fyldig, med en god balance mellem struktur og frugt. Vinen slutter sprød og tør med lange, friske aromaer. Server den til skaldyrs- og fiskeretter, til fjerkræ eller til fåre-eller gedeoste.

×