DORNFELDER TROCKEN BIO Nahe, Weingut im Zwölberich
Producent
Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten
Om produktet
Hvis man er vant til at drikke tyske rødvine lavet på fx Spätburgunder, som for det meste er en smule lysere i farven og afrundet i smagen, vil man nærmest få et chok, når man skænker en Dornfelder i den... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Hvis man er vant til at drikke tyske rødvine lavet på fx Spätburgunder, som for det meste er en smule lysere i farven og afrundet i smagen, vil man nærmest få et chok, når man skænker en Dornfelder i den kvalitet, som Weingut im Zwölberich præsterer! Druesorten Dornfelder blev udviklet i Württemberg-regionen i 1955/1956 ved krydsning af druerne Helfensteiner og Heroldrebe. Den viste sig hurtigt dels at give en meget mørk farve (noget man kunne bruge i flere rødvinsblandinger i Tyskland), dels at være modstandsdygtig overfor sygdomme, og ikke mindst at give ret højt udbytte (op til 120 hl./ha.). Druen blev introduceret for alvor i slutningen af 1970’erne og 1980’erne i Tyskland, og den er i dag i fremgang i flere vindistrikter.
Nogle bruger som nævnt Dornfelder til at tilføre farve, syre og fylde i blandinger eller til at lave saftige, frugtige, halvtørre rødvine (i ”nouveau”-stil), men Weingut im Zwölberich tilhører dem, som tager druen mere seriøst. Vinhuset henter druerne til denne vin primært fra vinmarken Langenlonsheimer Steinchen, hvor en undergrund af løss, sand og småsten giver god dræning, så vinstokkene kan hente deres næring langt nede i jorden. Både Spätburgunder og Dornfelder, som dyrkes her får god fylde og struktur, men også meget elegance. Vinstokkene med Dornfelder er nu over 20 år gamle og udbyttet er derfor naturligt begrænset, men aroma- og smagskoncentrationen større. Dornfelder-druerne bliver altid høstet en smule inden fuldmodning, for at bevare god syre og bid i druerne. Efter en spontan gæring på ståltanke med druernes egne gærceller, bliver vinen modnet i 8 måneder på træfade af europæisk træ.
Dornfelder Trocken er ekstrem mørk og tæt i farven Duften er både eksotisk og kølig, med rene nuancer af violer, brombær, hyldebær, kirsebær, men også hvidt peber og bitter chokolade. Smagen er tør (restsukker: 0,7 g./l.) struktureret og fyldig, med en fin harmoni mellem de eksotiske, æteriske toner og sprødheden. Syren lurer i baggrunden og sammen med dybe toner af engelsk lakrids og violer, giver det en god harmoni. Serveres til retter med fjerkræ (and), kalv- og svinekød eller til fuglevildt.