DOMAINE MONTROSE ROSE PRESTIGE IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

Montrose Rosé ”Prestige” er ejendommens top-rosé og er sammensat af Grenache (70%), Rolle (25%) og Syrah. Grenache hentes fra vinstokke, som er mere end 50 år gamle og som vokser på højtbeliggende, stenrige terrasser, mens Rolle hentes på brun vulkansk... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 02520231935

EAN Nr 3560680001119

Druer 5% Syrah 25% Rolle (Vermentino) 70% Grenache

Lagring 95% ståltanke + 5% nye franske fade.

Respekt Ja

Scoreplads

Jancis Robinson17
Robert Parkers The Wine Advocate90

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Montrose Rosé ”Prestige” er ejendommens top-rosé og er sammensat af Grenache (70%), Rolle (25%) og Syrah. Grenache hentes fra vinstokke, som er mere end 50 år gamle og som vokser på højtbeliggende, stenrige terrasser, mens Rolle hentes på brun vulkansk jord på bløde skråninger. De tre druesorter vinificeres separat. Grenache og Rolle gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter lader man en del af den farvede most løbe ned af sig selv (”åreladning-teknikken”, uden presning) i ståltanke, hvor gæringen starter spontant. Efter gæringen får 95% af vinen lov at ligge på sit “lie” i ca. 3 måneder på de samme tanke, mens resten modnes i samme periode på nye træfade. Inden aftapningen runder man det hele af med en smule Syrah-rosé for at justere harmonien og kompleksiteten. Flaskerne er udstyret med en elegant glasprop, som bevarer friskheden i vinen.

Vinen har en flot, brillant, pink farve. En meget sprød og frugtrig duft afslører nuancer af modne citrusfrugter, granatæbler og en smule kirsebær. Smagen er fyldig og elegant med dybe, modne toner af røde bær og hyben. Vinen har en god balance mellem frugtsødme og friskhed og byder på sarte krydderier i eftersmagen.

Server den til fisk- eller skaldyrsretter lavet efter middelhavsskikke, eller til fjerkræ i lys sauce. Den egner sig også fint til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.

×