MONT ROSE 1701, ROSE IGP Côtes-de-Thongue - Vinforsyning

MONT ROSE 1701, ROSE IGP Côtes-de-Thongue

Gruppe: Rosé vin

Land: Frankrig

Årgang: 2020

Størrelse: 75,00

Druer: 85% Grenache Noir 15% Roussanne

Lagring: 5 mdr. på ståltanke og franske træfade.

Alkohol: 13,50

Respekt: Ja

Skruelåg: Ja

Nr: 02520432035

EAN Nr: 3560689999998

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

Med ”1701” ønskede Bernard og Olivier at fejre, at familien Coste har lavet vin på slottet fra de samme vinmarker siden netop 1701. Da top-rosévine altid har været ejendommens visitkort, var det naturligt at lave en ganske speciel udgave af denne type vin. Vinen er aftappet på en elegant, klar flaske, specielt kreeret til ”1701”, med en smuk glasprop.

Rosé ”1701” er sammensat (2020) af 85% Grenache Noir og 15% Roussanne, og i nogle årgange desuden Grenache Blanc og Syrah, som hentes på de bedste parceller på højtbeliggende, stenrige terrasser. De grønne druesorter (Grenache Blanc og Roussanne) bliver afstilket og gennemgår en kort skindmaceration inden presning og gæring. Grenache Noir og Syrah bliver afstilket og let knust, og gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter presser man skindet fra og flytter mosten til ståltanke, hvor gæringen starter spontant. Efter gæringen og sammenstikningen af vinene fra de forskellige druesorter, bliver en del af vinen modnet i ca. 5 måneder på ståltanke, mens resten modnes i samme periode på nye, franske træfade.

Vinen har en sart blank, pink farve. Duften afslører nuancer af ribs, granatæbler og kirsebær. I smagen er vinen både tør, elegant og kødfuld med komplekse, modne toner af røde bær og hyben samt en god mineralitet sidst i smagen. En meget appetitvækkende og charmerende rosé. Server den til fiske- eller skaldyrsretter eller til kalv og fjerkræ i lys sauce. Den egner sig også fint til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Robert Parkers The Wine Advocate90
Decanter 100 skala90
Jancis Robinson17
×