MONT ROSE, CHARDONNAY IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose - Vinforsyning

MONT ROSE, CHARDONNAY IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 3-5 mdr. på ståltanke

Alkohol: 13,00

Skruelåg: Ja

Nr: 02523022135

EAN Nr: 3560680003083

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay fra Domaine Montrose er lavet på 100% Chardonnay-druer fra forskellige parceller, hovedsageligt beliggende på hvid ler- og kalkholdig jord, men også på mørk, vulkansk jord. Druerne er vinificeret efter hver parcel. Efter afstilkningen gennemgås en kort skindmacerering før presningen. Gæringen foregår køligt (15-18°C) og langsomt på ståltanke for at bevare friskheden og frugtkarakteren i vinen. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer, hviler vinen på ståltanke (3-5 måneder) og aftappes løbende i slutningen af vinteren og i begyndelsen af foråret.

Vinen er en meget aromatisk, frugtrig og umiddelbar. I den friske duft finder man nuancer af citrusfrugter og hvide ferskner. I smagen har den en flot struktur og fedme. Sprødheden og finessen vinder til sidst – klassisk for husets hvidvine.

Server den som aperitif, til receptioner og til et måltid med fx fiske- og skaldyrsretter inspireret af det indiske eller asiatiske køkken. Prøv den også til retter med lyst kød og til gratinerede grønsagsretter.

×