DOM. MONTROSE, VIOGNIER, IGP IGP Côtes-de-Thongue, Dom. Montrose

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

Viognier fra Domaine Montrose er lavet på Viognier druer, som kommer fra forskellige parceller på ejendommen, hovedsageligt beliggende på hvide ler- og kalkholdige jord, men også på meget stenholdige aflejringslag. Druerne gennemgår en kort skindmacerering inden gæringen, som foregår derefter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 02520121835

EAN Nr 3560680003076

Druer 100% Viognier

Lagring 3 mnd. på ståltanke.

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

IGP Côtes de Thongue. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Viognier fra Domaine Montrose er lavet på Viognier druer, som kommer fra forskellige parceller på ejendommen, hovedsageligt beliggende på hvide ler- og kalkholdige jord, men også på meget stenholdige aflejringslag. Druerne gennemgår en kort skindmacerering inden gæringen, som foregår derefter langsomt ved en lav temperatur på ståltanke. Vinen er modnet for en kort periode på ståltanke.

Skindmacereringen og den lange, kølige gæring giver en meget aromatisk, frugtrig og umiddelbar vin. Allerede i duften fornemmer man en god friskhed og en sprød stil, med nuancer af eksotiske frugter – både passionsfrugter og mango – men også modne toner af hvide ferskner og rød grape. I smagen har den en flot struktur og fedme, men det er igen sprødheden og letheden, som vinder til sidst.

Server den som aperitif, til receptioner og til et måltid med f.eks. fisk- og skaldyrsretter inspirerede af det indisk eller det asiatiske køkken. Prøv den også til gratinerede grønsagsretter.

×