DOLCETTO D’ALBA LODOLI DOC Ca’ del Baio
Distrikt
Dolcetto d'Alba. Læs mere om distriktet
Producent
Ca del Baio. Læs mere om producenten
Om produktet
Dolcetto er en drue, som generelt høstes tidligt og som godt kan tåle lidt køligere vinmarker, enten nordvendte eller beliggende i højder, hvor de andre druer må melde pas. I dag prioriterer man frugtsødme, aroma og blødhed i Dolcetto, frem... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Dolcetto d'Alba. Læs mere om distriktet
Producent
Ca del Baio. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Dolcetto er en drue, som generelt høstes tidligt og som godt kan tåle lidt køligere vinmarker, enten nordvendte eller beliggende i højder, hvor de andre druer må melde pas. I dag prioriterer man frugtsødme, aroma og blødhed i Dolcetto, frem for tørhed og den let grønlige karakter. Ca’ del Baios Docetto kommer fra en vinmark som er beplantet i 1961. Efter en lang og kølig gæring på ståltanke, får vinen lov at modne i nogle måneder på samme type tank. Her prioriterer man frugtkarakteren.
Vinen har en flot violetrød farve, og i duften er den meget umiddelbar og elegant med toner af kirsebær og hindbær. I smagen har vinen en god sødme med en rank, sprød og elegant stil. Det er en meget klassisk Dolcetto d´Alba, hvor finesse, rankhed og frugt kommer mere frem end struktur og styrke. De ældre vinstokke giver dog samtidigt en utrolig kompleksitet og harmoni, som er sjælden for en Dolcetto. Dolcetto Lodoli vil egne sig fint til forretter, pålæg og salater samt til f.eks. pastaretter eller risottoer med fjerkræ. Serveres ved ca. 16 grader.