DI CARLO, AMARONE CLASSICO Cantine Lenotti

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Amarone Classico ”Di Carlo” fra Lenotti er husets ”prestige-amarone”, som kun laves i topårgangene med de bedste druer til rådighed. Den er normalt lavet på tre eller fire af områdets klassiske druer høstet på firmaets parceller i Negrar, Valgatara og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,50

Nr 06012011335

EAN Nr 8000305085001

Druer 70% Corvina 5% Oseleta 25% Rondinella

Lagring 4 år på fade, 1 år i kælder

Distrikt

Valpolicella. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Amarone Classico ”Di Carlo” fra Lenotti er husets ”prestige-amarone”, som kun laves i topårgangene med de bedste druer til rådighed. Den er normalt lavet på tre eller fire af områdets klassiske druer høstet på firmaets parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. De tørrede druer til Amarone ”Di Carlo” bliver normalt presset og gæret i januar-februar og er derefter lagret i 3-4 år på barriques og større fade, som specielt er blevet udvalgt til formålet af Claudios far Massimo Carlo Lenotti – husets kompromisløse kældermester. Den begrænsede produktion af 6.000-9.000 flasker er efter lagring på fad yderligere lagret på flasker i firmaets kældre inden afskibning. Vinificeringsfilosofien for denne vin er at lade naturen så meget som muligt præge arbejdet og få druerne, områdets og årgangens karakterer komme frem så meget som muligt.

”Di Carlo” er en Amarone med en meget intens struktur og samtidig en finesse, som kun findes i de bedste vine fra området. Farven er mørk og dyb, og i duften finder man Amarones klassiske eteriske toner. I smagen finder man nuancer af syltede mørke frugter, kaffe, kakao, hasselnødder og rosiner. I eftersmagen fornemmer man stadig en smule trækarakter, som smelter flot sammen med de eksotiske toner. Drik den for sig selv ved specielle lejligheder eller til retter som okse- og kalvesteg, til vildtretter eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.

×