DE NIT BRUT ROSE ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia, Barcelona

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Om produktet

De Nit Rosé , Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (40%), Macabeo (34%), Parellada (19%) og Monastrell (Mourvèdre) (7%) fra vinmarkerne El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader og El Prat, plantet fra 1969 til 2000.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousserende vin

Kolli 2

Land Spanien

Årgang 2019

Størrelser 150,00

Alkohol % 12,00

Nr 09303531945

EAN Nr 8421478710703

Druer 34% Macabeo (Viura) 7% Monastrell 19% Parellada 40% Xarel lo

Lagring 2. gæring på flaske: 18 mdr.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Conca del Riu Anoia. Læs mere om distriktet

Producent

Raventos I Blanc. Læs mere om producenten

Mere om produktet

De Nit Rosé , Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (40%), Macabeo (34%), Parellada (19%) og Monastrell (Mourvèdre) (7%) fra vinmarkerne El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader og El Prat, plantet fra 1969 til 2000. Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter en separat gæring for hver druesort (med druernes egne gærceller) blev de forskellige ”basisvine” modnet i 6 måneder på deres ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter sammenstukket. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring. Anden gæringen på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken varede i 18 måneder.

De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink-orange farve. I duften finder man toner af citrusfrugter, wienerbrød og hasselnødder. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen, igen med sarte toner af citrusfrugter, sydlandske krydderurter samt lidt vanilje og ristede mandler. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.

×