DARMAGI Langhe Cab. Sauvignon, Angelo Gaja

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Darmagi (2,8 ha., 280 m.o.h.) er Piemontes første vinmark, som blev beplantet (1978) med Cabernet Sauvignon siden phylloxeras indtog i området for mere end hundrede år siden. Angelo GAJAs beslutning om at plante Cabernet Sauvignon var ikke bare ment... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 150,00

Alkohol % 14,00

Nr 06008611545

EAN Nr INGEN

Druer 2% Cabernet Franc 95% Cabernet Sauvignon 3% Merlot

Lagring

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Darmagi (2,8 ha., 280 m.o.h.) er Piemontes første vinmark, som blev beplantet (1978) med Cabernet Sauvignon siden phylloxeras indtog i området for mere end hundrede år siden. Angelo GAJAs beslutning om at plante Cabernet Sauvignon var ikke bare ment som en hyllest til denne feterede vinsort men også for at bevise, at Piemontes jordbund også egner sig til at producere vine af fremragende kvalitet selv på ikke traditionelle druer. Det var i øvrigt Angelos far Giovanni GAJA, som ufrivilligt kom til at navngive marken. Da han hørte, at hans søn havde plantet Cabernet på en af de førhen bedste marker for Nebbiolo, erklærede han, at han hver gang, han kom forbi marken, ville udråbe “darmagi”, som i den lokale dialekt betyder “sikke en skam!”. Darmagis første årgang var 1982.

I 2015 oplevede man perfekte vækst- og modningsbetingelser for en stor årgang: Sne om vinteren, regn om foråret og masse af sol i løbet af sommeren. Lidt regn i slutningen af august og primo september tilførte præcis den friskhed og syre, som druerne havde brug for. Vinen blev gæret i rustfrie ståltanke og efter en malolaktisk gæring blev den modnet i to faser, først 12 måneder i “barriques” (225 l.) og derefter 12 måneder i større træfade (”botti”).

Selvom Darmagi 2015 består af 95% Cabernet Sauvignons (+ 3% Merlot og 2% Cabernet Franc), har den samtidig sin helt egen personlighed, som skyldes Barbarescos specielle jordbund. Den har en flot, mørk, koncentreret farve. I duften er vinen først en smule aggressiv i sin ungdom, med Cabernets typiske tørhed, men ret hurtigt i glasset vinder den i intensitet og koncentration. Smagen er ganske enestående med nuancer af solbær, brombær, blåbær, peber, lakrids og cedertræ. Eftersmagen afslører en struktur, som vil sikre vinen en lang fremtid. Angelo GAJA mener selv, at vinen sagtens kan ligge i 20-40 år!

×