DARMAGI Langhe Cab. Sauvignon, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinmarken Darmagi (2,8 ha., 280 m.o.h.) er Piemontes første vinmark, som blev beplantet (1978) med Cabernet Sauvignon siden phylloxeras indtog i området for mere end hundrede år siden. Angelo GAJAs beslutning om at plante Cabernet Sauvignon var ikke bare ment... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinmarken Darmagi (2,8 ha., 280 m.o.h.) er Piemontes første vinmark, som blev beplantet (1978) med Cabernet Sauvignon siden phylloxeras indtog i området for mere end hundrede år siden. Angelo GAJAs beslutning om at plante Cabernet Sauvignon var ikke bare ment som en hyllest til denne feterede vinsort men også for at bevise, at Piemontes jordbund også egner sig til at producere vine af fremragende kvalitet selv på ikke traditionelle druer. Det var i øvrigt Angelos far Giovanni GAJA, som ufrivilligt kom til at navngive marken. Da han hørte, at hans søn havde plantet Cabernet på en af de førhen bedste marker for Nebbiolo, erklærede han, at han hver gang, han kom forbi marken, ville udråbe “darmagi”, som i den lokale dialekt betyder “sikke en skam!”. Darmagis første årgang var 1982.
Foråret 2018 startede koldt og regnfuldt, men en varmebølge ramte Piemonte i slutningen af april, med temperaturer omkring 30° C., hvilket medførte tidlig knopskydning. Regnen og kulden kom dog tilbage i maj og juni (1.300 mm. fra marts til juni!), og vinstokkene voksede kun langsomt og krævede stor opmærksomhed fra GAJAs team, pga. meldug- og gråskimmelangreb. Som om det ikke var nok, blev Barbaresco ramt af en haglbyge den 17. juli, hvilket reducerede udbyttet med 30%. August og september var dog solrige og stabile, og gav sene, men gode modningsforhold for de tilbageværende druer. Vinen blev gæret i rustfrie ståltanke og efter en malolaktisk gæring blev den modnet i to faser, først 12 mdr. i “barriques” (225 l.) og derefter 12 mdr. i større træfade (”botti”).
Selvom Darmagi 2018 består af 95% Cabernet Sauvignons (+ 3% Merlot og 2% Cabernet Franc), har den samtidig sin helt egen personlighed, som skyldes Barbarescos specielle jordbund. Den har en flot, mørk, koncentreret farve. I duften er 2018 først en smule ”grøn” i sin ungdom, med Cabernets typiske tørhed, men ret hurtigt i glasset vinder den i intensitet, koncentration men også blødhed. Smagen er ganske enestående med nuancer af solbær, brombær, blåbær, peber, lakrids og cedertræ. Eftersmagen afslører en struktur, som vil sikre vinen en lang fremtid.