DAGROMIS Barolo, Angelo Gaja
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” er sammensat af vine lavet på Nebbiolo-druer fra to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og en enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jordbund.
Med gode vandreserver i undergrunden og et varmt forår i 2017, var vinstokkene ca. 15 dage foran det normale. 3 dages frost medio april betød et tab på ca. 10% af produktionen. Juni bød til gengæld på det varmeste og tørreste vejr (80 dage uden regn) i 10 år i Piemonte, hvilket reducerede vinproduktionen (hos Gaja, –20%), men som til gengæld gav meget sunde og koncentrerede druer. Vinificeringen af vinene fra de forskellige parceller foregår separat. Gæringen foregår på ståltanke med druernes eget gær. Efter en malolaktisk gæring modnes vinene et år på barriques (30% nye, ½ fra Allier i Frankrig og ½ fra andre lande i Europa). Derefter sammenstikkes vinene og modnes i 18 måneder på store træfade (botti).
Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.