DAGROMIS Barolo, Angelo Gaja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” (indtil... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 3

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 500,00

Alkohol % 14,00

Nr 06009211660

EAN Nr INGEN

Druer 100% Nebbiolo

Lagring

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” (indtil 2000 kaldt Gromis) er sammensat af vine lavet på Nebbiolo-druer som høstes på to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og en enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jordbund.

Sammenlignet med 2015, bød 2016 på en ret kølige periode fra marts til maj, som forsinkede knopskydningen og blomstringen med ca. 10 dage. Sommeren var ligeledes ret mild, dog oplevede man store temperaturforskelle mellem dag og nat i slutningen af modningsperioden. Det gav druer med god syre og friskhed, men også med meget høj frugtkoncentration. Vinificeringen af vinen fra de forskellige parceller foregår separat. Gæringen foregår på ståltanke med druernes egen gær. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene først modnet i et år på barriques (30% nye, ½ fra Allier i Frankrig og ½ fra andre lande i Europa). Derefter bliver vinene sammenstukket og vinen bliver yderligere modnet i 18 mdr. på store træfade (botti).

I Barolo Dagromis 2016 finder man alle dyder for Gromis specielt ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet, i en årgang som betragtes som en af de bedste for Barolo. Vinen har en meget intens mørkerød farve. I duften finder man karakterer af violer, vilde roser, hvidt peber. I smagen er det toner af røde grapefrugter, vilde hindbær, tyttebær og milde krydderier som dominerer. Vinen har god struktur og fedme til sidst, med en meget ren og charmerende stil. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybde og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and, vildt retter eller til kraftige oste.

×