DAGROMIS Barolo, Angelo Gaja
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” (indtil... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Barolo DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Gaja overtog i 1995 den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” (indtil 2000 kaldt Gromis) er sammensat af vine lavet på Nebbiolo-druer som høstes på to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og en enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jordbund.
Vinificeringen af vinen fra de forskellige parceller foregår separat. Gæringen foregår på ståltanke med druernes egen gær. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene først modnet i et år på barriques (30% nye, ½ fra Allier i Frankrig og ½ fra andre lande i Europa). Derefter bliver vinene sammenstukket (assemblage) og vinen bliver yderligere modnet i 18 måneder på store klassiske træfade (botti).
I Barolo Dagromis finder man alle dyder for Gromis specielt ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. Vinen har en meget intens mørkerød farve. I duften finder man karakterer af hindbær, brombær, solbær og lakrids samt nuancer af vilde blomster, tørrede urter og krydderier. I smagen er vinen meget struktureret med en god fedme og en meget ren og charmerende finish.
Det er en vin, som har potentiale nok til 10-12 års lagring. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybde og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and, vildt retter eller til kraftige oste.