CROZES HERMITAGE ØKO Mule Noire, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Crozes Hermitage Rouge Mule Noire blev for første gang produceret i 2019. Navnet Mule Noire (det sorte muldyr) kommer af, at man før i tiden i området brugte muldyr til markarbejdet. Vinen er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer primært fra ejendommen... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Crozes Hermitage Rouge Mule Noire blev for første gang produceret i 2019. Navnet Mule Noire (det sorte muldyr) kommer af, at man før i tiden i området brugte muldyr til markarbejdet. Vinen er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer primært fra ejendommen Domaine de Thalabert, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1834 og som er det ældste domaine i appellationen. Druerne hentes fra de yngste vinstokke på ejendommen (ca. 25 år). Desuden henter man en del fra andre økologiske vindyrkere i appellationen, som man har langtidskontrakt med.
Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser à 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke i ca. 3 uger med løbende omrøringer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 12 måneder på en kombination af 50% store franske egefade, 25% små franske træfade og 25% ståltanke.
Med Mule Noire ønskede man hos Paul Jaboulet at lave en rød Crozes-Hermitage, som modnede hurtigere i forhold til nogle af husets andre vine fra samme distrikt. Vinen har en klassisk, mørkerød, tæt farve. Duften nærmest vælter ud af glasset, med nuancer af mørke kirsebær, vilde brombær, violer og sort peber. I smagen er vinen både kødfuld og sprød, med masser af frugtnuancer, fint suppleret af toner af tørre krydderier og en smule lakrids. Eftersmagen er harmonisk og åben og man fornemmer et godt gemmepotentiale. Server den til lam, vildt eller okse, gerne tilberedt med løg, hvidløg og vilde svampe.