CROZES HERMITAGE ØKO Dom. de Roure, Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Crozes Hermitage Rouge Domaine de Roure er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer som hentes på ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte den af familien Raymond Roure. Ejendommens 3,5 ha. ligger i kommunerne... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Crozes Hermitage Rouge Domaine de Roure er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer som hentes på ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte den af familien Raymond Roure. Ejendommens 3,5 ha. ligger i kommunerne Gervans og Crozes Hermitage, på stejle skråninger som vender mod syd og sydvest og ligger på granitholdig jord. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og marken er kendt for at producere meget koncentrerede vine. Udbyttet er på max. 30-35 hl./ha.
Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfad (hvoraf de 20% er nye) i firmaets historiske kælder kaldt ”VINEUM”.
Crozes Hermitage Rouge Domaine de Roure har en mørkerød, tæt farve. Duften er delikat og sart med nuancer af små røde bær og bløde krydderier. Smagen er flot afrundet med god velour, harmoni og kompleksitet. Vin har gode, afrundede tanniner. Server den til kalvebrisler, vildt (især fuglevildt), okse eller lam.