CROZES HERMITAGE ØKO, BLANC Dom. de Roure, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Crozes Hermitage Blanc, Domaine de Roure, er lavet på økologiskdyrkede Marsanne-druer fra ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte den af familien Raymond Roure. Ejendommens 3,5 ha. ligger i kommunerne Gervans og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 02741321935

EAN Nr 3105716350191

Druer 100% Marsanne

Lagring Gæret + modnet i cement æg og træfade (15% nye)

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Crozes Hermitage Blanc, Domaine de Roure, er lavet på økologiskdyrkede Marsanne-druer fra ejendommen af samme navn, som har tilhørt Paul Jaboulet Aîné siden 1996, hvor man købte den af familien Raymond Roure. Ejendommens 3,5 ha. ligger i kommunerne Gervans og Crozes Hermitage, på stejle skråninger, som vender mod syd og sydvest, og som ligger dels på granitholdig jord (hvor Syrah dyrkes), dels på hvid jord (2,5 ha. med kalk og løss), som er ideelt for druesorten Marsanne. Vinstokkene er mellem 60 og 100 år gamle, og marken er kendt for at producere meget koncentrerede, harmoniske og charmerende vine. Udbyttet er på max. 30-35 hl./ha.

Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Presningen foregår med hele klaser. Efter en kort, kølig bundfældning bliver mosten gæret på en kombination af æggeformede cementtanke og træfade (15% nye). Derefter bliver vinen sammenstukket og modnet på de samme beholdere i 8 måneder på sit ”lie”, med løbende omrøringer.

Crozes Hermitage Blanc Domaine de Roure har en flot, blank, lys, gylden farve. Duften byder først på meget charmerende, kølige toner af hvide, vilde blomster og lækre citrustoner, og udvikler derefter federe nuancer af eksotiske blomster, grape, abrikoser og flintsten. I smagen har vinen en fantastisk harmoni mellem sprødhed, fedme, eksotiske toner og mineralitet. Drik den nu eller gem den i nogle år…

Server den til salater (gerne med gedeost), til fiske- og skaldyrsretter eller til fjerkræ og kalv i lyse saucer.

×