CROZES HERMITAGE BLANC ØKO Mule Blanche, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Crozes Hermitage Blanc Mule Blanche er lavet på lige dele Marsanne og Roussanne, som hentes på 7,5 ha. biodynamisk-dyrkede vinmarker ved ”Conflans”, en af de bedste områder i Appellationen. Jordbunden her består hovedsageligt af flodaflejringer samt stenaflejringer fra istiden. Navnet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 02740421935

Druer 50% Marsanne 50% Roussanne

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Crozes Hermitage Blanc Mule Blanche er lavet på lige dele Marsanne og Roussanne, som hentes på 7,5 ha. biodynamisk-dyrkede vinmarker ved ”Conflans”, en af de bedste områder i Appellationen. Jordbunden her består hovedsageligt af flodaflejringer samt stenaflejringer fra istiden. Navnet Mule Blanche (det hvide muldyr) kommer af, at man før i tiden i området brugte muldyr til markarbejdet. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og giver max. 40 hl./ha. Druerne er håndplukkede og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå oxydering. Både den alkoholiske og den malolaktiske gæring foregår separat efter druesort på træfade (80%, hvoraf 15% nye) og æggeformede betontanke. Derefter bliver vinen sammenstukket og modnet på de samme beholdere i 8 mdr. på sit ”lie” med løbende omrøringer.

Mule Blanche har en flot, blank, lys, gylden farve. I duften finder man delikate, kølige toner af hvide, vilde blomster og mere eksotiske toner af akacieblomster, grape, nektariner og citrusfrugter. Smagen er fed med flotte nuancer af roser og hvide ferskner. Den slutter meget frisk og mineralsk samt med flotte, afrundede tanniner. Server den til salater (gerne med nødder), til fjerkræ i hvidvinssauce eller til fiske- og skaldyrsretter.

×