CROZES HERMITAGE BLANC Les Jalets, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Crozes Hermitage Blanc Les Jalets er lavet på Marsanne-druer (100%) som hentes på en parcel, der ejes af en vinbonde, man har langtidskontrakt med, og hvor man foretager dyrkningen, høsten og derefter vinificeringen. Vinstokkene på parcellen er 25 år gamle... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 02740321935

EAN Nr 3105716150197

Druer 100% Marsanne

Lagring 8 mdr. på franske træfade, æggeformede cementtanke og stål.

Respekt Ja

Distrikt

Crozes Hermitage. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Crozes Hermitage Blanc Les Jalets er lavet på Marsanne-druer (100%) som hentes på en parcel, der ejes af en vinbonde, man har langtidskontrakt med, og hvor man foretager dyrkningen, høsten og derefter vinificeringen. Vinstokkene på parcellen er 25 år gamle og giver max. 40 hl./ha. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. 70% af vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår en malolaktisk gæring på tank, mens 30% af vinen gæres på træfade og gennemgår en malolaktisk gæring ligeledes på træfad. Vinen er modnet i 8 måneder på en kombination af franske træfade, æggeformede cementtanke og ståltanke.

Les Jalets Blanc har en flot, blank, gylden farve. Duften er åben, en smule olieret med eksotiske toner og en smule vanilje fra træfadene. I smagen kommer der friske toner af lime, moden grapefrugt, abrikoser og hvid peber. Den slutter meget liflig og mineralsk og samtidig med ristede nuancer, som minder om, at vinen har været på træ. Server den til fjerkræ i hvidvinssauce eller til fisk- og skaldyrsretter. Prøv den også til østers.

×