CROIX DU SUD ROSE ØKO Provence Sainte-Victoire, Domaine Le Loup Bleu
Distrikt
Côte de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Le Loup Bleu. Læs mere om producenten
Om produktet
”Croix du Sud” Rosé er normalt sammensat af Grenache (normalt 65-85%) og Syrah og evt. en smule Rolle (Vermentino), som hentes på ejendommens økologiskdyrkede vinmarker nær vingården ved foden af Sainte-Victoire bjergkæden. Når der bruges den hvide druesort Rolle presses... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Côte de Provence - Sainte-Victoire. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Le Loup Bleu. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Croix du Sud” Rosé er normalt sammensat af Grenache (normalt 65-85%) og Syrah og evt. en smule Rolle (Vermentino), som hentes på ejendommens økologiskdyrkede vinmarker nær vingården ved foden af Sainte-Victoire bjergkæden. Når der bruges den hvide druesort Rolle presses den umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og efter en let masning gennemgår de to røde druesorter en kort, separat skindmaceration for at give mosten den sarte, lyserøde farve. Efter en sammenstikning af mosten fra de to eller tre druesorter, sættes gæringen i gang på ståltank med druernes naturlige gærceller. Efter endt gæring bliver 90% af vinen modnet ”sur lie” (med bundfald) i 4 måneder på ståltank, mens de resterende 10% af vinen modnes i samme periode på træfade af fransk eg.
Vinen har en flot, pink-/roséfarve med orange skær. Duften er ret intens med koncentrerede nuancer af ribs, tyttebær og jordbær, men også en let saltet stil, som er meget indtagende. Smagen er både sprød, mineralsk og med god velour samt en harmoni, som gør vinen meget ”helstøbt” og karakterfuld – klassisk for Sainte-Victoire appellationen. Vinen har en vedvarende, struktureret eftersmag. Perfekt til den provencalske gastronomi! Croix du Sud Rosé er velegnet til skaldyr eller fisk (gerne som tatar eller grillet), men også til pasta eller risotto med f.eks. kammuslinger eller til lyse retter med kalv eller fjerkræ. Prøv den også til grønsagsretter.