CRISTAL ROSE Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

2012 hører til blandt de besværlige årgange i Champagne, hvor man måtte vise al sin faglige kunnen i vinmarkerne, især hen over foråret og først på sommeren. Heldigvis fik man masser af sol på sensommeren, noget som sikrede en perfekt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 3

Land Frankrig

Årgang 2012

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09201931235

EAN Nr

Druer 44% Chardonnay 56% Pinot Noir

Lagring 1. gæring: 15% i træfade. 2. gæring på flaske: 6 år.

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parker Green Emblem
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022
Robert Parkers The Wine Advocate98
Vinous Antonio Galloni98
Wine Spectator96
The Champagne and Sparkling Wine

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

2012 hører til blandt de besværlige årgange i Champagne, hvor man måtte vise al sin faglige kunnen i vinmarkerne, især hen over foråret og først på sommeren. Heldigvis fik man masser af sol på sensommeren, noget som sikrede en perfekt modning for de få, men meget koncentrerede druer. 2012 betragtes allerede nu som en af de allerstørste årgange i Champagne, med masser af struktur og fylde, finesse og harmoni.

Cristal Rosé 2012 er lavet på Pinot Noir (56%) og Chardonnay (44%) fra Roederers egne 1. Cru marker i Aÿ; Verzenay, Verzy og Cumières for Pinot Noir, og Le Mesnil, Oger og Avize for Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt ”skind-macerering”, hvor skindet fra Pinot Noir druerne i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. Til denne vin anvender man bl.a. Pinot Noir fra nogle af firmaets ældste vinstokke i Cumières, som producerer ekstremt modne druer med en usædvanlig aromakoncentration. For 2012 er ca. 15% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og er tilsat 8 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

Cristal Rosé 2012 har en flot laksefarve med gyldne nuancer. Boblerne er små, lette og vedvarende. I duften byder 2012 på mange, komplekse detaljer. Her finder man klassiske nuancer af røde bær som skovjordbær, vilde hindbær, fuglekirsebær, men også mere eksotiske toner af appelsinskal, mandarin, jernurt og akacieblomst. Selv om smagen er meget frugtrig og sammensat, er det først og fremmest finessen, renheden og charmen, som dominerer i Cristal Rosé 2012. De tre nøgleord bør være: Elegance, skjult styrke og vedvarenhed. Prøv den til kaviar, fisk, hummer, østers eller bare som en sublim aperitif!

×