CRISTAL PREMIUM WOODEN BOX Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

2012 hører til blandt de besværlige årgange i Champagne, hvor man måtte vise al sin faglige kunnen i vinmarkerne, især hen over foråret og først på sommeren. Heldigvis fik man masser af sol på sensommeren, noget som sikrede en perfekt... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 1

Land Frankrig

Årgang 2012

Størrelser 600,00

Alkohol % 12,00

Nr 09202621265

EAN Nr 3114080721216

Druer 45% Chardonnay 55% Pinot Noir

Lagring Gæring: 5 år på flaske.

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

2012 hører til blandt de besværlige årgange i Champagne, hvor man måtte vise al sin faglige kunnen i vinmarkerne, især hen over foråret og først på sommeren. Heldigvis fik man masser af sol på sensommeren, noget som sikrede en perfekt modning for de få, men meget koncentrerede druer. 2012 betragtes allerede nu som en af de allerstørste årgange i Champagne, med masser af struktur og fylde, finesse og harmoni.

Cristal 2012 er lavet på Pinot Noir (60%) og Chardonnay (40%) fra Louis Roederers bedste biodynamiske (Demeter) Grands Cru marker i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. For 2012 er ca. 32% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og er tilsat 7,5 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

Cristal 2012 har en flot, blank, gylden farve med nuancer af rav. Boblerne er små og fyldige. I duften finder man komplekse, syrlige nuancer af lime og appelsinskal, men også mere eksotiske toner af syltede frugter som abrikoser og appelsin. Efter lidt iltning kommer der også mere delikate nuancer af hvide, vilde blomster, friske mandler og hasselnødder. Som altid for Cristal er smagen både sprød og afrundet, med en fantastisk nerve og præcision. 2012 byder desuden på en skøn blød og silkeagtig tone fra de meget modne Pinot Noir-druer. Vinen slutter med stor elegance, dybde og kompleksitet. Tæt på det perfekte! Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke.

×