CRISTAL PREMIUM WOODEN BOX Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Vækstsæsonen for årgang 2008 var meget usædvanlig for Champagne, med tørre og kølige forhold både i foråret og om sommeren. Druerne modnede ganske langsomt, men var sunde, med god syre og koncentration. Man opnåede derfor meget kødfulde, strukturerede vine, med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 1

Land Frankrig

Årgang 2008

Størrelser 600,00

Alkohol % 12,00

Nr 09202620865

EAN Nr 3114084243011

Druer 45% Chardonnay 55% Pinot Noir

Lagring

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni99
Falstaff Magazin100
James Suckling100
Robert Parkers The Wine Advocate98
Robert Parker Green Emblem
Revue des Vins de France20
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
The Champagne and Sparkling Wine

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vækstsæsonen for årgang 2008 var meget usædvanlig for Champagne, med tørre og kølige forhold både i foråret og om sommeren. Druerne modnede ganske langsomt, men var sunde, med god syre og koncentration. Man opnåede derfor meget kødfulde, strukturerede vine, med god friskhed, aroma og mineralitet samt en smule saltede toner. 2008 er en årgang, der vil udvikle sig ganske langsomt, men som har struktur og kødfuldhed nok til mange års lagring.

Cristal 2008 er lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay fra 8-10 af de bedste Cru marker hos Louis Roederer, som er dyrket biodynamisk (Demeter Certificering). Den første gæring foregår med 20% på træfade og en malolaktisk gæring for 20% af vinen. Vinen er derefter champagniseret på flaske i 5 år og er tilsat 10 g. liqueur de dosage pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere i min. 4 år hos Louis Roederer inden frigivelse på markedet. Der er således gået ca. 10 år fra høsttidspunktet til frigivelsen af vinen.

Cristal 2008 har årgangens klassiske præcise, friske og aromatiske stil, med Cristals sædvanlige kompleksitet og mineralske karakter. Her finder man tørre og liflige nuancer af citrusfrugter (bl.a. grape) og vilde buskblomster, men også mere sødmefulde toner af litchi og passionsfrugt. Smagen er kølig og koncentreret, med saltede, mineralske toner, som gør 2008 ganske speciel. Det vil tage tid, før denne årgang udvikler Cristals sædvanlige toner af hasselnødder og mandler, men det, som vinen allerede giver i sin ungdom, er utrolig harmonisk og intenst! Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke – en oplevelse uden sidestykke!

×