CRISTAL GIFT BOX Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Årgang 2014 i Champagne bød vejrmæssigt på en ægte vals i 3 takter: Et meget tør forår, som sluttede med en ekstrem hedebølge. En kølig og meget regnfuld sommer samt en solrig, varm og tør september. Umiddelbart ikke opskriften til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09202521435

EAN Nr 3114080721452

Druer 40% Chardonnay 60% Pinot Noir

Lagring

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate96
Vinous Antonio Galloni98
Wine Spectator98
James Suckling97
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Årgang 2014 i Champagne bød vejrmæssigt på en ægte vals i 3 takter: Et meget tør forår, som sluttede med en ekstrem hedebølge. En kølig og meget regnfuld sommer samt en solrig, varm og tør september. Umiddelbart ikke opskriften til en stor årgang, men når resultatet alligevel blev en fremragende Cristal, skyldes det primært to faktorer. Dels den særlige porøse undergrund af kridt, i midten og i den nederste del af skråningerne, som kunne absorbere sommerens regnmængder og forhindre en alt for voldsom vækst på vinstokkene. Dels den dygtighed og erfaring, som Roederers team i vinmarkerne var nødt til at mobilisere, for at opnå den perfekte balance og kompleksitet i druerne.

Cristal 2014 er lavet på Pinot Noir (60%) og Chardonnay (40%) fra Louis Roederers bedste biodynamiske (Demeter) Grands Cru marker i Verzenay, Verzy, Beaumont-sur-Vesle, Ay, Avize, Mesnil-sur-Oger og Cramant, ligeligt fordelt mellem Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. For 2014 er ca. 32% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og er tilsat 7 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

Cristal 2014 fra Champagne Louis Roederer er især berømt for sin raffinerede, delikate og komplekse stil, og 2014 er et perfekt udtryk for denne sarte harmoni. Den ekstremt lange 2. gæring på flaske har som sædvanligt givet fine, vedvarende, små bobler. I duften finder man komplekse, syrlige nuancer af lime og appelsinskal, men også mere eksotiske toner af syltede frugter som abrikoser og appelsin, med lækre, let røgede nuancer af ristede mandler. Som altid for Cristal er smagen både sprød og afrundet, med en fantastisk nerve og præcision. 2014 er fantastisk elegant, velouragtig og charmerende. Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke.

×