CRISTAL Champagne Louis Roederer
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten
Om produktet
Vækstsæsonen for årgang 2007 startede varmt, med god blomstring under perfekte forhold (ingen regn) i forsommeren, men juli og august var usædvanligt kølige. Heldigvis vendte solen tilbage i slutningen af august og skinnede hver dag indtil høsten ultimo september. Druerne... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Champagne. Læs mere om distriktet
Producent
Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vækstsæsonen for årgang 2007 startede varmt, med god blomstring under perfekte forhold (ingen regn) i forsommeren, men juli og august var usædvanligt kølige. Heldigvis vendte solen tilbage i slutningen af august og skinnede hver dag indtil høsten ultimo september. Druerne var sunde, optimalt modne og med et godt syreindhold. De første vine viste god harmoni mellem frugtsødme, alkoholpotentiale og tannin og især en fantastisk finesse, som kommer til at være klassisk for 2007.Cristal 2007 er lavet på Pinot Noir og Chardonnay fra de bedste Cru marker hos Louis Roederer, som er dyrket biodynamiske (Demeter Certificering). Vinen er champagniseret på flaske i 5 år og er tilsat 10 g. liqueur de dosage pr. liter (sammensat af vine fra 8 til 10 Cru marker, som er modnet på træfade). Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse på markedet.Cristal 2007 har årgangens liflige og delikate stil, men samtidig også Cristals sædvanlige komplekse aroma og kødfuldhed, i både duft og smag. Her finder man umiddelbare og liflige nuancer af citrusfrugter, pollen og abrikoser. Med lidt iltning i glasset kommer der toner frem, som minder mere om modne, eksotiske frugter. I smagen finder man toner af ferskner, abrikoser og mango, godt strammet op af mere strukturerede og sprøde nuancer. I eftersmagen er den velouragtig, med diskrete nuancer af hasselnød og træ fra de fade, man anvendte til gæringen for en del af vinen i 2007.Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke – en oplevelse uden sidestykke!