CÔTES-DU-RHÔNE VILLAGES Plan de Dieu, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er en Côtes-du-Rhône Villages fra en af de klart bedre områder i appellationen, ”Plan de Dieu”. Her er der blevet dyrket vin siden middelalderen af først tempelridderne, munke og andre klerikale. Dette gav området navnet Plan de Dieu (Guds... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 02742211835

EAN Nr 3105713350187

Druer 80% Grenache 10% Mourvedre 10% Syrah

Lagring 12 mdr. på store træfade

Respekt Ja

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er en Côtes-du-Rhône Villages fra en af de klart bedre områder i appellationen, ”Plan de Dieu”. Her er der blevet dyrket vin siden middelalderen af først tempelridderne, munke og andre klerikale. Dette gav området navnet Plan de Dieu (Guds slette). Vinen er lavet på Grenache (80%), og lige dele Syrah og Mourvèdre druer, som kommer fra en 6 ha. stor vinmark, hvor vinstokkende er 50 år gamle. Udbyttet er holdt nede på ca. 25 hl./ha. Vinen er gæret på ståltanke, og bliver derefter modnet i et år på store franske træfade.

Vinen har en levende, rubinrød til violet farve. I duften finder man modne, ekspressive elementer af moden frugt, solbærlikør og lakrids og sydfranske krydderurter som Rosmarin, timian og lavendler (Garrigue). I smagen finder man mange af de samme elementer og en behagelig sødme, der er nærværende uden at være påtrængende, også i finishen. På mange måder smager den som en god Châteauneuf-du-Pape – den har de samme druer og samme varme klima.

Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste. Den vil også være god til and og flæskesteg. Den giver meget fra sig i sin ungdom, men kan også nydes i op mod 5-6 år fra høståret.

×