CÔTES-DU-RHONE SOMMELONGUE Domaine André Brunel

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine André Brunel. Læs mere om producenten

Om produktet

Côte-du Rhône Sommelongue er lavet på druer (85-90% Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra en enkelt parcel af samme navn, beliggende nord for byen Orange, øst for floden. Vinstokkene er 40 år gamle og vokser på ler- og kalkholdige jordlag... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 02737211835

EAN Nr 3760046103055

Druer 5% Cinsault 85% Grenache 5% Mourvedre 5% Syrah

Lagring 12 mdr. på cementtanke.

Respekt Ja

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine André Brunel. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Côte-du Rhône Sommelongue er lavet på druer (85-90% Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra en enkelt parcel af samme navn, beliggende nord for byen Orange, øst for floden. Vinstokkene er 40 år gamle og vokser på ler- og kalkholdige jordlag som hviler på en dyb, stenholdig jordbund der sikrer en god dræning i bunden. Domaine André Brunel har desuden valgt at lade græsset gro mellem vinrækkerne for at ”stjæle” vandet ved overfladen, og på denne måde reducere udbyttet. Sammen med det faktum, at parcellen udsættes for ekstremt mange soltimer, giver det vine med stor koncentration og perfekt balance mellem styrke og finesse.

Gæringen foregår på betontanke med daglige omrøringer. Efter presningen og den malolaktiske gæring, bliver vinen modnet i 12 måneder på cementtanke og til sidst aftappet uden klaring og kun med en let filtrering. Alt dette for at bevare vinens naturlige frugt, aroma og finesse.

Farven er dyb, rubinrød. I duften finder man en klassisk, umiddelbar sydlig Côtes-du-Rhône stil, med dejlige friske nuancer af tranebær, kirsebær og hindbær, men også lidt lakrids og hvid peber. Smagen er meget harmonisk og behagelig, med god fylde og struktur, men især med sprøde og liflige toner, som giver lyst til et glas mere… Den er også meget klassisk for André Brunels stil, altid med en god portion delikatesse og charme. En ekstrem vellavet Rhône vin!

Den kan serveres til de fleste kødretter med and, lam, svinekød, okse eller vildt, samt til gratinerede retter eller sammenkogte grønsagsretter.

×