CÔTES-DU-RHONE SOMMELONGUE Domaine André Brunel
Distrikt
Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine André Brunel. Læs mere om producenten
Om produktet
Côte-du Rhône Sommelongue er lavet på druer (85-90% Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra en enkelt parcel af samme navn, beliggende nord for byen Orange, øst for floden. Vinstokkene er 40 år gamle og vokser på ler- og kalkholdige jordlag... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine André Brunel. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Côte-du Rhône Sommelongue er lavet på druer (85-90% Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra en enkelt parcel af samme navn, beliggende nord for byen Orange, øst for floden. Vinstokkene er 40 år gamle og vokser på ler- og kalkholdige jordlag som hviler på en dyb, stenholdig jordbund der sikrer en god dræning i bunden. Domaine André Brunel har desuden valgt at lade græsset gro mellem vinrækkerne for at ”stjæle” vandet ved overfladen, og på denne måde reducere udbyttet. Sammen med det faktum, at parcellen udsættes for ekstremt mange soltimer, giver det vine med stor koncentration og perfekt balance mellem styrke og finesse.
Gæringen foregår på betontanke med daglige omrøringer. Efter presningen og den malolaktiske gæring, bliver vinen modnet i 12 måneder på cementtanke og til sidst aftappet uden klaring og kun med en let filtrering. Alt dette for at bevare vinens naturlige frugt, aroma og finesse.
Farven er dyb, rubinrød. I duften finder man en klassisk, umiddelbar sydlig Côtes-du-Rhône stil, med dejlige friske nuancer af tranebær, kirsebær og hindbær, men også lidt lakrids og hvid peber. Smagen er meget harmonisk og behagelig, med god fylde og struktur, men især med sprøde og liflige toner, som giver lyst til et glas mere… Den er også meget klassisk for André Brunels stil, altid med en god portion delikatesse og charme. En ekstrem vellavet Rhône vin!
Den kan serveres til de fleste kødretter med and, lam, svinekød, okse eller vildt, samt til gratinerede retter eller sammenkogte grønsagsretter.