COTEAUX BOURGUIGNONS ROUGE Domaine Amiot & Fils

Distrikt

Côteaux Bourguignons. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Om produktet

Jean Louis og Léon Amiot henter de lige dele Pinot Noir og Gamay-druer til denne vine på to nabo parceller i Morey-Saint-Denis: ”Aux Aires” og ”Aux Poirelots”. De ligger begge udenfor Village-appellationen, øst for selve landsbyen, på vinmarker, som hælder... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03921512135

EAN Nr 5711656012570

Druer 50% Gamay 50% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på brugte træfade (228 l.)

Respekt Ja

Distrikt

Côteaux Bourguignons. Læs mere om distriktet

Producent

domaine-amiot-&-fils. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Jean Louis og Léon Amiot henter de lige dele Pinot Noir og Gamay-druer til denne vine på to nabo parceller i Morey-Saint-Denis: ”Aux Aires” og ”Aux Poirelots”. De ligger begge udenfor Village-appellationen, øst for selve landsbyen, på vinmarker, som hælder svagt mod øst. Her består jordbunden primært af ler og småsten uden kalk, som længere op ad skråningen. Parcellen på ”Aux Poirelots” blev beplantet af Pierre (Léons farfar) med Gamay i 1956, mens parcellen på ”Aux Aires” producerer Pinot Noir på både ældre og nyere vinstokke. Her eksperimenterer Léon i øvrigt med beplantning af træer og buske og med at lade græsset gro mellem vinrækkerne, for at bevare fugtigheden i jorden, ikke mindst under de efterhånden hyppigere tørkeperioder.

I kælderen tilpasser Léon de forskellige processer (afstikning, gæring, modning mm.) efter årgangens og de to parcellers karakterer. Efter en evt. malolaktisk gæring får vinen normalt en 12 måneders modning på brugte egetræsfade. Denne blanding blev tidligere reserveret til venner og bekendte, som kunne købe den under et besøg hos Amiot, men er altså nu også tilgængelig i handelen under AOP’en Côteaux Bourguignons.

Vinen har en flot, rubinrød farve med lilla kant. Duften er åben og frugtig og byder på en god dybde. Både i duften og i smagen fornemmer man friskheden og frugtkarakteren fra Gamay og strukturen og elegancen fra Pinot Noir. Vinen er uhøjtidelig og samtidig ret kompleks, spækket med frugtnuancer og krydrede toner i eftersmagen. En Côteaux Bourguignons med klasse!

Server den svalet (16°C) sammen med forretter (fx med charcuteri), fjerkræ, kalv og gris men også gerne til varme vegetarretter (stegte tomater, ratatouille mm.).

×