COTEAUX BOURGUIGNONS Bourgogne, Lupe-Cholet

Distrikt

Côteaux Bourguignons. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Côteaux Bourguignons fra Lupé-Cholet er sammensat af Pinot Noir (70%) og Gamay fra forskellige vinmarker i Bourgogne. Efter høsten er druerne gæret på ståltanke med en lille andel hele klaser. Alt dette for at tilføre vinen god aroma og frugtkarakter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03602111835

Druer 30% Gamay 70% Pinot Noir

Lagring 7-8 mnd på tank.

Distrikt

Côteaux Bourguignons. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Côteaux Bourguignons fra Lupé-Cholet er sammensat af Pinot Noir (70%) og Gamay fra forskellige vinmarker i Bourgogne. Efter høsten er druerne gæret på ståltanke med en lille andel hele klaser. Alt dette for at tilføre vinen god aroma og frugtkarakter fra begge druesorter. Vinen bliver derefter presset skånsomt med luftpresse for at undgå aggressiv tannin. En modning med bundfald i 7-8 måneder på ståltanke bevarer frugtstilen og umiddelbarheden.

Vinen har en flot, lys, rubinrød farve. Duften er meget åben med toner af røde kirsebær, ribs, hyben og en smule lakridsrod. Smagen er liflig, med god struktur og slutter med ristede toner og lidt marcipan. Côteaux Bourguignons egner sig fint til en buffet eller reception, til en skovtur, til grønsagsretter (ratatouille) til grillet eller stegt fjerkræ, svinekød eller kalv. Prøv den også til ikke alt for modne hvidskimmeloste. Vinen er bedst i sin ungdom. Serveres ved 15° to 17°C.

×