CÔTE-RÔTIE ØKO Dom. de Pierrelles, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Côte Rôtie. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine des Pierrelles i Côte Rôtie består af 1,5 ha. vinmarker i Côte Blonde beplantet med vinstokke som er 20-30 år gamle. Jordbunden består af smuldret skiffer blandet med glimmer og løss i overfladen og ren klippe i undergrunden. Côte... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 02741611835

EAN Nr 3105710750188

Druer 100% Syrah

Lagring 12 mnd. på træfade (20% nye).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate97
James Suckling96

Distrikt

Côte Rôtie. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine des Pierrelles i Côte Rôtie består af 1,5 ha. vinmarker i Côte Blonde beplantet med vinstokke som er 20-30 år gamle. Jordbunden består af smuldret skiffer blandet med glimmer og løss i overfladen og ren klippe i undergrunden.

Côte Rôtie Domaine des Pierrelles er lavet på økologiskdyrkede Syrah-druer som er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er gæret i 3-4 uger på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på træfad (20% nye fade) i firmaets historiske kælder.

Côte Rôtie Domaine des Pierrelles har en dyb, blank, rubinrød farve. I duften finder man nuancer af modne bær, milde krydderier og en smule vanilie. I smagen har vinen god velour og samtidig bid og finesse. Eftersmagen er i perfekt harmoni mellem vinens strukturerede stil og de komplekse, frugtrige nuancer af mørke bær. Server den til lam, fuglevildt eller okse.

×