CÔTE-RÔTIE BONNIVIÈRE Caves Yves Cuilleron
Distrikt
Côte Rôtie. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Om produktet
Côte Rôtie "Bonnivières" laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn - anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget som i kombination med nogle af de ældste vinstokke... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Côte Rôtie. Læs mere om distriktet
Producent
Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Côte Rôtie “Bonnivières” laves på Syrah fra Cuillerons parcel af samme navn – anlagt på terrasser, som vender mod øst, og som har den egenskab at kunne holde på køligheden, noget som i kombination med nogle af de ældste vinstokke på ejendommen, giver meget delikate og komplekse vine. Undergrunden af ren skiffer er klassisk for den nordlige del af Côte Rôtie, og dette giver både ”præcise” og mineralske vine.
Høsten foregår manuelt, og en kraftig selektering af druerne foretages ved ankomsten til kælderen. Man foretager en delvis afstilkning, og gæringen (med druernes naturlige gærkultur) varer i ca. 3 uger i åbne gæringskar, med daglige omrøringer og temperaturkontrol. Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring på 228 l. franske egetræsfade. Modningen sker derefter på nye træfade af samme type i 18 måneder.
Stilen er både koncentreret og dyb i denne vin – ikke mindst i dens ungdom, hvor den virker en smule lukket. Med god iltning på karaffel – og især efter 4-5 år i kælderen – afslører vinen lækre nuancer af mørke bær, sort peber, trøfler, violer og cedertræ. Den har masser af koncentration og tannin i smagen, men man fornemmer også god finesse, frugt og charme bag det hele. En god mineralitet og velour giver en meget eksotisk og kompleks vin. Server den til vildt, rødt kød eller til lam med mørke saucer.