COTE DE NUITS VILLAGE LES COMBES Edouard Delaunay

Distrikt

cote-de-nuits-village. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Edouard Delaunay henter primært Pinot Noir-druerne til Côte de Nuits-Village ”Les Combes” fra et par sydøstvendte parceller i lieu-dit vinmarken ”Les Vignottes” i kommunen Comblanchien, i den sydlige del af Côte de Nuits. Stedet er meget kendt for sine marmorstenbrud,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land cote-de-nuits-village

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03607611935

EAN Nr 3701338000126

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14 mdr. på træfade (228 l., 30% nye)

Distrikt

cote-de-nuits-village. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Edouard Delaunay henter primært Pinot Noir-druerne til Côte de Nuits-Village ”Les Combes” fra et par sydøstvendte parceller i lieu-dit vinmarken ”Les Vignottes” i kommunen Comblanchien, i den sydlige del af Côte de Nuits. Stedet er meget kendt for sine marmorstenbrud, og den meget sten-, kalk- og lerholdige undergrund i området giver vine, som er berømte for deres blødhed, elegance og fylde.

Druerne bliver håndplukket og transporteret til kælderen i små kasser. Ved ankomsten bliver de yderligere sorteret, skånsomt afstilket og flyttet til gæringskar, hvor processen starter spontant med druernes egen gær. Efter presningen bliver vinen flyttet til klassiske Bourgogne-træfade (228 l., 10-50% nye), hvor den modner i 14-15 måneder, med kun få omrøringer. Sammenstikningen af vinene foretages efter modningen.

Côte de Nuits-Village ”Les Combes” har en flot, dyb rubinrød farve. I duften er vinen meget klassisk for sin appellation, med friskhed, umiddelbarhed og karakter af mørke kirsebær, blommer og brombær samt lækre, delikate krydderier. Smagen viser en god balance mellem frugtsødme og sprødhed/syre og afslører komplekse nuancer af mørke bær, hasselnødder, mokka, mørk chokolade og hvidt peber. Vinen slutter med en god tannin og en meget elegant, sprød stil.

Prøv den med fx fuglevildt, and, lam og kalv. Også velegnet til hvid- eller rødskimmelost.

×