COSTE DI MORO BIO Montepulciano d’Abruzzo, Cantina Orsogna , Abruzzo

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Om produktet

Coste di Moro er lavet på Montepulciano-druer, som dels dyrkes med Pergola Abruzzese-metoden, dels med Guyot-opbindingsmetoden. Vinmarkerne ligger i en højde mellem 300 og 450 m.o.h. og er både økologisk- og biodynamisk dyrkede. Kun de bedste klaser vælges til denne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06182011935

EAN Nr 8032692480251

Druer 100% Montepulciano

Lagring Min. 4 mdr. på træfade og ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Equalitas standard Vegan Ja

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Abruzzo. Læs mere om distriktet

Producent

Orsogna. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Coste di Moro er lavet på Montepulciano-druer, som dels dyrkes med Pergola Abruzzese-metoden, dels med Guyot-opbindingsmetoden. Vinmarkerne ligger i en højde mellem 300 og 450 m.o.h. og er både økologisk- og biodynamisk dyrkede. Kun de bedste klaser vælges til denne vin, og efter en afstilkning og en skånsom knusning gærer druerne på ståltanke med deres egne gærceller. Efter presningen og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i min. 4 måneder på en kombination af egetræsfade og ståltanke. Efter aftapningen modnes vinen i yderligere et par måneder, før den frigives.

Vinen har en intens, mørkerød farve. Duften er meget koncentreret med mørke toner af syltede kirsebær, brombær, bitter chokolade og nyristet kaffe. Smagen er kødfuld og kompleks, med god tannin og velour, og en tør og krydret finish, som udvikler sig flot i glasset og fortsætter i munden. Det er en meget sammensat vin. Prøv den til svinekød, lam, kalv og vildt, men også til fyldige og krydrede pasta- eller gryderetter.

×