COSTA RUSSI Langhe Nebbiolo, Angelo Gaja
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Costa Russi (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Langhe. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Det kom som en chok for de fleste, da GAJA fra og med årgang 1996 besluttede at etikettere Costa Russi (og 4 andre af hans Barbaresco og Barolo topvine) som Langhe Nebbiolo DOC og ikke som førhen som Barbaresco DOCG. Barbaresco – husets flagskib i mange år – var simpelthen ved at glide i baggrunden i forhold til vin fra topmarker som ‘Costa Russi’, og det var GAJA ked af. Nu skulle husets ‘almindelige’ Barbaresco være den eneste vin i det fornemme DOCG selskab og på denne måde igen blive nr. 1 hos GAJA.Costa Russi er lavet på Nebbiolo (95%) og Barbera fra vinmarken af samme navn (4,1 ha.), som vender mod sydvest få skridt fra Sorì Tildìn marken ved landsbyen Barbaresco. GAJA købte denne mark i 1950. Marken er opkaldt efter den forhenværende ejers navn “Russi”. Ordet “Costa” er navnet for den side af bjerget, som vender mod solen.Gæringen foretages med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Til sidst lagres vinen i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l.) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade for ikke at give vinen for meget hård egetræssmag.’Costa Russi’ er måske den vin fra GAJA, som imponerer mest. Den er meget delikat med en velouragtig stil og er meget ren, næsten sart med flotte frugt- og blomsternuancer (viol). Den modner generelt hurtigere end sine to “brødre”.