COSTA RUSSI Barbaresco DOP, Angelo Gaja
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
Siden 2013 er Costa Russi igen klassificeret som Barbaresco og er derfor igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (4,35 ha., oprindeligt købt og genbeplantet i 1950), få skridt fra vinmarken Sorì Tildìn, ved foden... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Siden 2013 er Costa Russi igen klassificeret som Barbaresco og er derfor igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (4,35 ha., oprindeligt købt og genbeplantet i 1950), få skridt fra vinmarken Sorì Tildìn, ved foden af landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter den forhenværende ejers navn “Russi”, mens ordet “Costa” er navnet på den side af bjerget, som vender mod solen. Marken ligger på en undergrund af ler og kalk (mergel), som er klassisk i området. Dette, kombineret med de ca. 65 år gamle vinstokke, er en del af hemmeligheden bag vinens særlige stil og kvalitet.
Med gode vandreserver i undergrunden og en varm forår i 2017, var vinstokkene ca. 15 dage foran det normale. Midt i april, betød 3 dage hård frost at man tabte ca. 10% af produktionen, og fra juni oplevede man til gengæld den varmeste og tørreste (80 dage uden regn) sommer i de seneste 10 år i Piemonte. Det betød et fald i produktion (hos Gaja –20%), men til gengæld meget sunde og koncentrerede druer. Som altid hos GAJA foregik gæringen med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l.) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade (”botti”).
”Costa Russi” er måske den vin fra GAJA, som imponerer mest, og 2017 er absolut ingen undtagelse. Den er som sædvanligt både delikat og ren i stilen, men den har også en frugtsødme og en velour, som er klassisk for årgangen. Her finder man lækre nuancer af roser og violer, røde kirsebær og lakrids i duften og en smule mørkere toner af morbær, kirsebær, solbær og vilde brombær. Den slutter med en sart balance mellem frugtsødme, struktur og friskhed.