COSTA RUSSI Barbaresco DOP, Angelo Gaja

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Siden 2013 er Costa Russi igen klassificeret som Barbaresco og er derfor igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (4,35 ha., oprindeligt købt og genbeplantet i 1950), få skridt fra vinmarken Sorì Tildìn, ved foden... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06009011535

EAN Nr INGEN

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 12 mdr. på barriques og derefter 12 mdr. på store træfade.

Respekt Ja

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate93
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Siden 2013 er Costa Russi igen klassificeret som Barbaresco og er derfor igen lavet på 100% Nebbiolo. Druerne hentes på vinmarken af samme navn (4,35 ha., oprindeligt købt og genbeplantet i 1950), få skridt fra vinmarken Sorì Tildìn, ved foden af landsbyen Barbaresco. Marken er opkaldt efter den forhenværende ejers navn “Russi”, mens ordet “Costa” er navnet på den side af bjerget, som vender mod solen. Marken ligger på en undergrund af ler og kalk (mergel), som er klassisk i området. Dette, kombineret med de ca. 65 år gamle vinstokke, er en del af hemmeligheden bag vinens særlige stil og kvalitet.

I 2015 oplevede man perfekte vækst- og modningsbetingelser for en stor årgang: Sne om vinteren, regn om foråret og masse af sol i løbet af sommeren. Lidt regn i slutningen af august og primo september tilførte præcis den friskhed og syre, som druerne havde brug for. Som altid hos GAJA foregik gæringen med eget vildgær i ståltanke, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Derefter blev vinen modnet i to faser: Først 12 måneder i egetræsfade (225 l.) derefter yderligere 12 måneder i store egetræsfade (”botti”).

”Costa Russi” er måske den vin fra GAJA, som imponerer mest, og 2015 er absolut ingen undtagelse. Den er som sædvanligt både delikat og ren i stilen, men den har også en frugtsødme og en velour, som er klassisk for årgangen. Her finder man lækre nuancer af roser og violer, røde kirsebær og lakrids i duften og en smule mørkere toner af morbær, kirsebær, solbær og vilde brombær. Drn slutter med en sart balance mellem frugtsødme, struktur og friskhed.

×